INSPECTIES - Media La Corba

Ga naar de inhoud
Inspecties (zonnepanelen)
Zonnepanelen zijn een belangrijke investering en het is essentieel om ervoor te zorgen dat ze in optimale staat blijven. La Corba biedt hulp bij het controleren van de staat van uw zonnepanelen.

Er zijn verschillende redenen waarom het belangrijk is om uw zonnepanelen in goede staat te houden. In de eerste plaats is er de veiligheid. Zonnepanelen kunnen tijdens hun werking erg warm worden, wat kan leiden tot gevaarlijke situaties als er beschadigde of defecte cellen aanwezig zijn. Een jaarlijkse inspectie door een onafhankelijke partij kan u geruststellen dat uw zonnepanelen veilig zijn en dat eventuele beschadigde cellen vervangen worden.

Naast veiligheid is er ook het belang van het rendement van uw zonnepanelen. U heeft immers flink geïnvesteerd in uw installatie en wilt er zeker van zijn dat deze optimaal presteert. Regelmatig onderhoud en inspecties zorgen ervoor dat problemen tijdig worden opgemerkt en opgelost, waardoor de efficiëntie van uw zonnepanelen op peil blijft en u verzekerd bent van een rendabele investering.

La Corba helpt u graag bij het opvolgen van de staat van uw zonnepanelen, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over de veiligheid en efficiëntie van uw investering.

Na de inspectie ontvangt u van La Corba een gedetailleerd verslag waarin alle bevindingen en metingen zijn opgenomen. Op basis van dit verslag kunt u controleren of er eventuele problemen zijn met uw zonnepanelen en of er stappen moeten worden ondernomen om deze op te lossen. Als onafhankelijk bedrijf geeft La Corba geen aanbevelingen voor eventuele vervolgstappen of reparaties. Het is aan u als eigenaar van de installatie om te beslissen met welk bedrijf u wilt samenwerken om eventuele problemen te verhelpen. Zo behoudt u volledige controle over de eventuele vervolgstappen en kunt u zelf beslissen welke bedrijven u wilt betrekken bij de reparatie van uw zonnepanelen.
Voorbeeld 1
Tijdens de uitgevoerde thermische inspectie zijn er gedetailleerde metingen verricht om de temperatuurprestaties van de zonnepanelen te beoordelen. Van de in totaal 16 panelen werden 15 panelen geobserveerd en vertoonden geen abnormale thermische patronen. Bovendien werden er geen opwarmingsindicaties waargenomen tussen de verbindingen van de panelen.
 
Het is echter belangrijk om op te merken dat bij paneel 4 (geteld vanaf linksboven) twee individuele cellen afwijkende temperaturen vertoonden ten opzichte van de overige panelen. Tijdens de inspectie bedroeg de algemene temperatuur van de panelen 33,5°C. De onderste cel van paneel 4 toonde echter een temperatuurwaarde van 40,7°C. Deze afwijking kan wijzen op een mogelijk probleem of onregelmatigheid binnen deze specifieke cellen.
 
De overige panelen leverden over het algemeen nauwkeurige en consistente metingen op, wat wijst op een goede werking en thermische prestaties.
 
Het is aan te bevelen om de afwijkende temperatuurwaarden van de twee cellen op paneel 4 nader te onderzoeken om de mogelijke oorzaak van deze onregelmatigheid vast te stellen. Het kan nodig zijn om aanvullende maatregelen te treffen om de optimale prestaties en efficiëntie van het zonne-energiesysteem te waarborgen.
Voorbeeld 2
De beelden verkregen tijdens de thermische inspectie vertoonden consistente en gunstige temperatuurwaarden voor de verschillende panelen. Er werden geen significante uitschieters of abnormale temperatuurpatronen waargenomen. Enkele van de cellen vertoonde een lichte afwijking in temperatuur, echter zonder noemenswaardige grote verschillen. Deze bevindingen suggereren dat de panelen over het algemeen goed functioneren en in staat zijn om voldoende vermogen te genereren.
Ontdek de ongeëvenaarde mogelijkheden van thermische inspecties met drones voor zonnepanelen. Bij [Bedrijfsnaam] bieden we nauwkeurige en uitgebreide inspecties die verborgen problemen onthullen en de prestaties van jouw zonne-energiesysteem optimaliseren. Dankzij geavanceerde warmtebeeldtechnologie en hoogwaardige drones kunnen we snel en efficiënt de temperatuurverschillen en potentiële defecten in kaart brengen. Door tijdig inzicht te krijgen, voorkom je onnodige energieverliezen, minimaliseer je rendementsverlies en verleng je de levensduur van je zonnepanelen. Onze ervaren professionals zorgen voor gedetailleerde rapporten en deskundig advies, zodat je de juiste stappen kunt nemen om je zonne-energiesysteem te optimaliseren. Kies voor betrouwbare en geavanceerde thermische inspecties met drones, en geniet van maximale energie-efficiëntie en gemoedsrust voor jouw zonnepaneelinvestering.

PRIJZEN

Zonnepanelen tot 20 stuks - €125,00
Zonnepanelen tot 50 stuks - €150,00
Grotere installaties - op aanvraag
Controle op isolatie - €125,00
Luchtfoto's - €75,00
Transport - €0,40
Terug naar de inhoud